Hey, ik ben Phebe!

Een persoonlijke klik is voor mij essentieel. Daarom deel ik graag alvast een aantal dingen over mezelf. Als het met jou resoneert, plan dan gerust eens een kennismakingsgeprek met mij in om verder af te stemmen.

Mijn missie

Mensen doen graag zaken met mensen en hebben meer vertrouwen in bedrijven, diensten en producten wanneer ze weten wie erachter zit. Waarom zou je dan niet meer van jezelf laten zien als ondernemer? Personal branding is een tool die je je hele carrière lang zal helpen om de juiste richting voor jezelf te bepalen, alsook je persoonlijker en authentieker te profileren. Dat is mijn overtuiging. Het is mijn missie om personal branding in te burgeren in de Vlaamse B2B-ondernemerswereld.

Hoe het allemaal begon

Na mijn talenopleiding aan Universiteit Gent ging ik aan de slag bij vertaalbureau Accolade – ondertussen communicatiebureau studio Roger – in Harelbeke. Eerst als vertaler, maar al snel schoolde ik me bij tot copywriter en was ik de rechterhand van Maarten. Ik kwam terecht in een heel inspirerende ondernemersomgeving en ging na enkele maanden al netwerken om zelf nieuwe klanten aan te trekken. Ik kreeg de vrijheid om dat te doen op mijn eigen manier. 

Dat wakkerde blijkbaar de ondernemer in mij aan, want na anderhalf jaar richtte ik in december 2018 in bijberoep Overondernemers.be op. Dat is een community van ondertussen meer dan 50 leden waarin ik ondernemers samenbreng rond het ondernemerschap om te sparren en elkaar te inspireren.

Dat ik zo’n betrokken medewerker was, daarnaast mijn eigen bedrijf had opgericht en ook nog eens plots een koppel vormde met Maarten, maakte mijn professioneel verhaal voor de buitenwereld (en voor mezelf) heel onduidelijk. Dat besef heeft me in de richting van personal branding gestuurd. Een half jaar lang las ik me in en deed ik allerlei reflectieoefeningen voor mezelf. Het was essentieel dat ik mijn eigen verhaal helder kreeg en vooral ook wist wat mijn doelen waren in het leven. Ik deed mijn job heel graag, maar ik had ook grote ambities. 

In juli 2021 hakte ik de knoop door en werd ik voltijds zelfstandig. Enerzijds met Overondernemers.be, anderzijds als personal branding mentor voor ondernemers. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van die beslissing en mocht ondertussen al tientallen ondernemers en ambitieuze professionals inspireren over en begeleiden in hun personal branding.

Zaken waar ik kaas van heb gegeten

Personal branding omvat heel wat elementen. Alles begint bij zelfreflectie, maar vervolgens moet je je verhaal ook naar buiten brengen en daarvoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit is een greep van methodes en topics waarover je met mij kan sparren en waarover ik je kan adviseren:

 • Jouw persoonlijke merkidentiteit
 • Authentieke zichtbaarheid op sociale media
 • Thought leadership opbouwen
 • Mindset en persoonlijke uitdagingen
 • Netwerken: waar, hoe en waarom
 • E-mailmarketing en funnels
 • Videomarketing
 • Contentmarketing
 • Copywriting
 • Authentieke sales
 • Aanbod verfijnen of optimaliseren
 • Online agendasystemen opzetten
 • Time management

Alles wat bijdraagt aan een duidelijk merkverhaal en een business die daar ook daadwerkelijk rond is opgebouwd.

Wat je over mij moet of misschien wil weten …

 • Mijn non-negotiables zijn vrijheid, eigenheid en daadkracht. Als ik deze drie waarden niet terugvind in de keuzes die ik maak of de samenwerkingen die ik aanga, zal het wellicht niet werken. 
 • Mijn grootste talent is volgens mij dat ik veel informatie kan verwerken en herleiden tot de essentie. Ik zie snel een rode draad.
 • Ik kan vragen stellen die echt aan het denken zetten en die blijven nazinderen.
 • Mijn buikgevoel volg ik bijna blindelings. Ik heb geleerd mijn eigen signalen te herkennen en heb steevast spijt als ik inga tegen mijn intuïtie.
 • Ik hou van podcasts luisteren en lezen, en ben een fervente sporter en wandelaar.
 • Het is niet abnormaal om een mailtje van mij te krijgen om 6 uur ’s morgens en geen reactie meer te kunnen verwachten na 17 uur ’s avonds.

 

Wil je mij nog beter leren kennen? Boek dan een momentje in mijn online agenda.

Wat je van een samenwerking met mij kunt verwachten

Mijn belofte 

Ik beloof je mijn volle focus op jou als ondernemer en je persoonlijk verhaal. Ik zal gedurfde, open vragen stellen om samen met jou je persoonlijk verhaal helder te krijgen en vooral concreet onder woorden te brengen. Vervolgens zal ik je praktijkgericht ondersteunen om de juiste merkstrategie te bepalen, online en offline. Zodat jouw business helemaal is gealigneerd met je personal brand.

Jouw engagement

Als je met mij samenwerkt, verwacht ik een open vizier en eerlijke antwoorden. Personal branding is en moet authentiek zijn, anders zal het niet werken. Ik hoop ook op een kritische geest, die me tegenspreekt wanneer iets niet 100% goed aanvoelt. Het is jóúw persoonlijk merk, niet dat van mij. En tot slot vind ik het ook belangrijk dat afspraken in beide richtingen worden nageleefd.
 

Onze resultaten

Ik geloof dat je op termijn de juiste klanten en projecten zult aantrekken, op voorwaarde dat je consequent aan de slag gaat met de tools en processen die we voor je uitstippelen. We gaan gestructureerd te werk, zodat jij een duidelijk kader creëert waaraan je élke beslissing in je leven kunt aftoetsen. Tot slot zal je na onze samenwerking met nog meer goesting en richting ondernemen.